Kemi

Antal elektroner

04. februar 2014 af teamwork (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg sidder med en opgave hvor jeg har nogle forskellige grundstoffer, og spørgsmålet er hvormange elektroner grunstofferne har som di-kationer. 

Nogen der kan forklare hvordan jeg finder antal elektroner? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2014 af mathon


                  4Be2+ [He]             4 - 2 = 2
                  12Mg2+ [Ne]          12 - 2 = 10             
                  20Ca2+ [Ar]            20 - 2 = 18


Svar #2
04. februar 2014 af teamwork (Slettet)

vil det sige at vi finder antallet af protoner ( grundstof nummerett) og trækker de to (elektroner?) fra? og to tallet er fordi vi taler om di-kationer?

Zn er grundstof nummer 30 derfor har den 28 elektroner

Co er grundstof  nummer 27 derfor har den  25 elektroner

C er grundstof nummer 6 derfor har den 4 elektroner.

Os er grundstof nummer 76 derfor har den 74 elektroner

Mg er grundstof nummer  12 derfor har den 10 elektroner

Pb er grundstof nummer 82 derfor har den 80 elektroner 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2014 af sappr (Slettet)

Ja. Antallet af protoner er der samme som antallet af elektroner i et uladet atom. Hvis du fjerner 2 elektroner ( medfører en 2+ ladning) har den antal protoner (samme som atomnummer) -2 elektroner tilbage. 


Svar #4
04. februar 2014 af teamwork (Slettet)

så di-kationer betyder at man fjerne to elektroner? er det rigtigt forstået?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. februar 2014 af sappr (Slettet)

Ja, to positive ladninger må nødvendigvis betyde at du har fjernet to elektroner. To negative ladninger vil ligeledes betyde at du har tilføjet to elektroner.


Svar #6
04. februar 2014 af teamwork (Slettet)

hvordan siger man det på kemi sprog? altså at man har to negative ladninger


Svar #7
04. februar 2014 af teamwork (Slettet)

Jeg har et andet spørgmål der lyder : hvor mange protoner er der i kulstof 14. 

Jeg tænker at kulstof jo er grundstof nr 6 så der kan kun være 6 protoner? men hvad betyder det 14-tal

Så er der også samme spørgsmål for stoffet LiF.  Her har Li jo 3 protoner, og F har 9. Vil der være 11 protoner i alt?


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. februar 2014 af ksdkad

Er det ikke lidt ligesom ion-binding, det i snakker om? :O :O :O :O
 


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. februar 2014 af mathon

generelt når M betyder metal

          ZM   --->   ZM2+    hvor metal-di-kationen har (z-2) elektroner


Svar #10
04. februar 2014 af teamwork (Slettet)

Hvad med det her spørgsmål :hvor mange protoner er der i kulstof 14.

Jeg tænker at kulstof jo er grundstof nr 6 så der kan kun være 6 protoner? men hvad betyder det 14-tal

Så er der også samme spørgsmål for stoffet LiF. Her har Li jo 3 protoner, og F har 9. Vil der være 11 protoner i alt?

Brugbart svar (0)

Svar #11
04. februar 2014 af mathon

                                AZGN      
hvor
         G betyder grundstof
   Z er protontallet
   A er antal nuklenoer
   N = A - Z er antal neutroner


                                        146C8
        

      Hvad du skriver om LiF er korrekt.


Svar #12
04. februar 2014 af teamwork (Slettet)

Men  hvis LiF har 11 protoner bliver det så ikke til det 11. grundstof Na?


Brugbart svar (0)

Svar #13
04. februar 2014 af mathon

I LiF-molekylet er der to adskilte atomkerner med henholdsvis 3 og 9 protoner og ikke som i Na én kerne med 11 protoner.


Skriv et svar til: Antal elektroner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.