Matematik

Geometri

05. februar 2014 af HFNU (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har en figur med en trekant som er retvinklet-vinkel c er ret.

AC er 8,4 , BC er 3,6

Jeg skal bestemme sidelængden AB og vinkel A.

Jeg har fået sidelængden til at være 9,1 og vinkel A er 23,2 grader. 

Mit spørgsmål går ud på hvordan man bestemmer længden af højden hc fra C på siden AB?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2014 af SuneChr

Benyt arealet af den retvinklede trekant.
Areal  =  1/2·3,6·8,4  =  1/2·hc·|AB|       Isolér herved hc
|AB|  er mere nøjagtig  9,138928


Svar #2
05. februar 2014 af HFNU (Slettet)

Tak :)det du siger med areal- og gange sidlængden AB og AC med 0,5 giver 15,12.

Hvordan kan man isolerer hc???


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2014 af SuneChr

 hc  =  3,6·8,4 / |AB|  


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. februar 2014 af mathon

#2
                 Areal  =  1/2·3,6·8,4  =  1/2·hc·|AB|

                                      3,6·8,4  = hc·√(3,62+8,42)

                                          3,6 · 8,4            
                              hc = ------------------
                                       √(3,62+8,42)


Svar #5
05. februar 2014 af HFNU (Slettet)

tak begge 2:) vil det være mest rigtigt at stille det op som en formel? eller regne det ud bare ved at sige de to sidelængder også dividerer det med sidelængden AB?


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. februar 2014 af mathon

         …det er vist en temperamentssag. Kun du kender din lærers sædvanlige fordringer på det punkt.


Skriv et svar til: Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.