Matematik

VIGTIGT! HJÆÆLP - SUPER NEM LIGNING

05. februar 2014 af ftwz (Slettet) - Niveau: 7. klasse

hej, dette er sikkert pærenemt for jer som er gode til matematik.

Ligningen lyder således: 7-3x=1

Hvordan laver jeg denne ligning?

jeg vil først have 7 tallet væk.

dermed:

7-7-x3=1-7

dermed bliver det

-3x=-6

jeg skal nu finde x. men jeg kan ikke dividerer som normalt da det er et - tal. Hvordan gør jeg? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Gang ligningen med -1 og divider så med 3.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. februar 2014 af 123434 (Slettet)

7-3x=1

7-3x+3x=1+3x

7=1+3x

7-1=1+3x-1

6=3x

6/3=3x/3

2=x


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2014 af peter lind

Du kan faktisk godt dividere med -3. Hvis du finder det nemmere  kan du gange ligningen med -1 først og så dividere med 3


Skriv et svar til: VIGTIGT! HJÆÆLP - SUPER NEM LIGNING

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.