Matematik

ligning

06. februar 2014 af lp4654 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

hvordan er det nu lige man regner denne ligning ud ? 

2=4,2x/3-1,5


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2014 af PeterValberg

Jeg går ud fra, at du mener:

Læg 1,5 til på hver side
Divider begge sider med 4,2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
06. februar 2014 af lp4654 (Slettet)

så altså jeg må ikke lave den om således den ser sådan her ud... 

4,2x/3-1,5=2


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2014 af PeterValberg

jo, det kan du sagtens, det er det samme, som du skrev i #0

a = b   ⇔   b = a

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
06. februar 2014 af lp4654 (Slettet)

ok :) tusind tak 


Svar #5
06. februar 2014 af lp4654 (Slettet)

u kommer jeg så til en ligning der ser sådanne ud 

7x2/5=40


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. februar 2014 af PeterValberg

Multiplicerer begge sider med 5
Dividerer begge sider med 7
Uddrager kvadratroden på begge sider
       (husk at der er såvel en positiv og en negativ løsning)

eksempel:

x2 = 9
x = ±√9
x = -3   ∨   x = 3

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.