Matematik

Løsning til differentielligning

06. februar 2014 af Dashaandreevna (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg er helt på bar bund omkring denne opgave og ville sætte ekstremt meget pris på hvis der er nogen der kunne løse den for mig...

Undersøg ved beregning "i hånden" om alle funktioner f(x)=2x-4+c*e^-1/2*x , hvor c tilhører alle reele tal, er løsning til differentialligningen dy/dx=x-1/2y


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2014 af 012343210

løs f'(x) også kaldt dy/dx og stil differentialliningn op med det og se at de 2 sider er lig med hinanden:

f(x)=2x-4+c*e^(-1/2*x)

f’(x)=2+c*e^(-1/2*x)*(-½)

2+c*e^(-1/2*x)*(-½)=x-½*(2x-4+c*e^(-1/2*x))

2+c*e^(-1/2*x)*(-½)=x-x+2-½c*e^(-1/2*x)

c*e^(-1/2*x)*(-½)= -½c*e^(-1/2*x)

c*e^(-1/2*x)= c*e^(-1/2*x)

1=1


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Se https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1441440 hvor trådstarter også har opgaven kørende.


Skriv et svar til: Løsning til differentielligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.