Matematik

sandsynlighed

21. november 2005 af bobbie (Slettet)
hej... vil høre om nogen kan hjælpe mig med en opg.

der er 7 røde, 6 blå og 5 gule kugler. der trækkes 4 kugler uden tilbagelægning. hvad er sandsynligheden for
a) 2 gule og 2 blå
b) mindst 1 er rød
c) mindst 1 af hver farve

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2005 af john vs. jon (Slettet)

til disse spm. bruger du formlen: antal gunstige / antal mulige

add a) 2 gule og 2 blå:
dette er et multiplikationsprincippet dvs. både-og:
så dit antal gunsige bliver K(6,2)*K(5,2) og og mulige er bare K(18,4)

add b) mindst 1 er rød:
her kan du tænke lidt omvendt og først finde sansynligheden for 11 ikke røde.
derefter bruger du P(A)=1-P(B)

add c) mindst 1 af hver farve:
dette er der 3 chancer for:
2R,1G,1B eller 1R,2G,1B eller 1R,1G,2B
dvs. du skal både bruge multi- og additionsprincippet.

Tænk lidt over informationerne og kom med dine bud! - så kan vi kigge lidt på det.

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. november 2005 af fixer (Slettet)

Se mine indlæg angående selvsamme opgave i tråden:
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=139682&h=kugler

Svar #3
21. november 2005 af bobbie (Slettet)

a) bliver så 150/3060 = 0,05

b) (k(18,4)-k(11,4))/k(18,4)=2730/3060=0,89

c)(k(7,2)k(6,1)k(5,1)+k(7,1)k(6,2)k(5,1)+k(7,1)k(6,1)k(5,2))/k(18,4)=1575/3060=0,51

er det rigtigt forstået?
Tak for hjælpen i øvrigt

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. november 2005 af john vs. jon (Slettet)

ja det er nemlig lige det det er..

Du fuldte dog ikke helt mit råd i b. men det er helt rigtigt den måde du har gjort det på!

Skriv et svar til: sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.