Fysik

Fysik noget hjælp?

06. februar 2014 af eray (Slettet) - Niveau: B-niveau

Verdens største lineære accelerator fi ndes ved Stanford University i Californien. Acceleratoren kan både accelerere elektroner og positroner, og det udnyttes til at studere elektron–positron–sammenstød. Herved lykkedes det i 1975 for første gang at påvise reaktionen: 

e- + e+ -> t- + t+, 

hvor tau–leptonen t- er en tung ”udgave” af elektronen, og t+ er den tilsvarende antipartikel. 

Ved eksperimentet havde elektronen og positronen hver den kinetiske energi 6,41·10^–10 J. Den samlede kinetiske energi af t –partiklerne blev 
målt til 7,13·10^–10 J. 

Beregn ud fra eksperimentet en værdi for massen 
af en t –partikel. 

Er der nogen som kan hjælpe mig med denne opgave? :)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2014 af peter lind

Du skal bruge at energien er bevaret + at massen har energi E = mc2 Du kender elektronernes masse og energi. På højre sider er kun masserne af tau leptonerne ubekendt


Svar #2
06. februar 2014 af eray (Slettet)

Jeg er noget her til:

2*mc2 + 2*(6,41·10^(–10^) J) = 2*m_t + (7,13·10^(–10) J), den kinetiske energi; 6.41*10-10 og den samlede kinetiske energi; 7.13*10-10 har vi nu indsat. Så vi får at;

2*m_t = 2*mc2 + (12,82-7,13)*10^(–10) J   det gøres der også i den anden ligning;

2*m_t = 2*mc2 + (5,69*10^(–10) J)

Men så står jeg af da jeg ikke ved hvorfor der hele tiden bliver ganget med 2 og hvor 5.69 kommer fra?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2014 af peter lind

Du skal også gange masserne af tau leptonerne med c2. Det er ikke det hele, der bliver ganget med 2. Det er kun masserne, og det skyldes, at der er to partikler på hver side af reaktionsformlen.

De 5,69 har du jo selv udregnet, så hvorfor ved du ikke hvor det kommer fra ?.


Skriv et svar til: Fysik noget hjælp?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.