Matematik

Lineær regression

06. februar 2014 af Anonyyyym - Niveau: B-niveau

År                                   1970  1980  1990  2000

Andel (pr. kvinder 100)       73      65     56      47

a) Bestem andelen f(x) som funktion af antal år x efter 1970 ved lineær regression.

b) For mænd er den tilsvarende sammenhæng givet ved g(x)=-0,73x+50. Beregn andelen af mandlige analfabeter i 2005.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Som angivet i opgaven: lav lineær regression på tabellens data.

b) Beregn g(x) for det x, der svarer til året 2005.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. februar 2014 af mathon

a)

         L1 = {0,10,20,30}            L2 = {73,65,56,47}

                           Foretag lineær regression.


Svar #3
06. februar 2014 af Anonyyyym

#2 

Hvad betyder de forskellige tal og bogstaver? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. februar 2014 af mathon

                               Læs din egen opgavetekst!


Svar #5
06. februar 2014 af Anonyyyym

Hvad snakker du om ?! Jeg har ikke skrevet L1 og L2 nogle steder? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej, men du burde kunne genkende tallene i L2 , og tallene i L1 er de tilhørende antal år efter 1970.


Svar #7
06. februar 2014 af Anonyyyym

#6

Når så det "burde" jeg? Hør, det er ikke forsjovt at man kan få lektiehjælp herinde vel? Du ved f.eks. ikke hvor god eller dårlig jeg er inden for matematik.Så når jeg skriver "hvad betyder.." så forventer jeg et ordenligt svar, og ikke "læs din egen opgavetekst", for når jeg læser den, så kan jeg ikke se noget!!! Og du skriver selv "nej, men ... "


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det "nej" i #6 var ment som et svar til din egen spørgende konstatering "Jeg har ikke skrevet L1 og L2 nogle steder?" Du var i tivivl om, hvor tallene i #2 kom fra, og de er jo taget direkte fra din opgavetekst.

Der er forskellige måder, hvorpå man kan lave lineær regression. Mathon satte det op for dig, så det kunne tastes ind i en bestemt type lommeregner. Du kan også taste tallene ind som en tabel i Excel og lave lineær regression der.


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. februar 2014 af mathon

a)
         den lineære regressions
         resultat er:
                                            f(x) = -0,87x + 73,3
                        


Skriv et svar til: Lineær regression

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.