Kemi

Mol

07. februar 2014 af HFNU (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvis jeg skal finde et bestemt  antal mol  af et forsøg hvor jeg har V i ml og selve prøvens volume-hvad gør jeg så?

Hvordan finder man antallet af mol.

Tak


Svar #1
07. februar 2014 af HFNU (Slettet)

Hvad betyder  når man skal beregne det antal mol sølvnitrat, der er tilsat i hvert tilfælde?


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. februar 2014 af mathon

sammenholdt med spørgsmålet i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1442111
er det vist tilrådeligt,
at du repeterer det kemiske begreb titrering.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2014 af mathon

…som for monohydron syre og base
    betyder

                                     Vs • cs  =  n  =  Vb • cb                                    

                                     Vs • cs  =  Vb • cb                 som indeholder 4 varable,
   hvor den ene kan beregnes med kendskab til de tre øvrige.

                                          


Svar #4
07. februar 2014 af HFNU (Slettet)

Mange tak:) fordi du vil hjælpe så meget :)- desværre forstår jeg stadig ikke helt hvad jeg skal gøre.

Spørgsmålet lyder ;

Ud fra gennemsnittet af V(AgNO3) tilsat  angivet i resultatskemaet skal I beregne det antal mol sølv( nitrat), der er tilsat.

Gennemsnittet er regnet ud til at være 0,39.

Hvordan tror du man skal regne det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. februar 2014 af mathon

…der mangler en angivelse af  AgNO3's koncentration.


Svar #6
07. februar 2014 af HFNU (Slettet)

Altså gennemsnittet er V(AgNO3) er 0,39 mL..:)

Der er i 1,00 af prøvens volumen mL.


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. februar 2014 af mathon


                       AgNO3'en har en molær koncentration. Oplys denne.
 


Svar #8
07. februar 2014 af HFNU (Slettet)

Når du mener hvor meget der blev tilsat under forsøget ikke?

Det var 0,1 M AgNO3


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. februar 2014 af mathon

Nej jeg mente koncentrationen af AgNO3 - du roder rundt i begreberne.

    Nu kan antal mol AgNO3
    beregnes:
                         n = V · c = (0,00039 L) · (0,1 mol/L) = 3,9·10-5 mol


Svar #10
07. februar 2014 af HFNU (Slettet)

Ok ja det tror jeg du har ret i var ikke med til forsøget , har læst på det :)

Men det er fordi vi har lavet forsøget tre gange en A, B, C for at gøre det mere præsist- men det vil sige at når det er står at jeg udfra gennemsnittet af V(AgNO3) tilsat angivet i resultatskemaet skal beregne det antal mol sølvnitrat, der er tilsat.

betyder det altså at jeg skal finde stofmængden:)...mange tak 


Brugbart svar (0)

Svar #11
07. februar 2014 af mathon

Forsøg ikke at bilde dig selv ind, at det har noget som helst med det antal gange, I har udført forsøget, at gøre.

Du synes ikke at kende forskel på volumen, koncentration og antal mol.

Du rådes til at få lært:

                                        c = n/V

                                        n = V·c

                                        V = n/c


Svar #12
07. februar 2014 af HFNU (Slettet)

Altså jeg mente også at det var stofmængden jeg skulle finde...men du har ret-jeg har ikke helt 100% styr på begreberne.

Det er derfor jeg skal læse lidt mere på det.

Men hvertfald mange tak:) håber jeg får det lært


Svar #13
09. februar 2014 af HFNU (Slettet)

Igen mange tak for hjælpen:) har lige en ting.

n= V*c , hvor v er volumen og c er koncentration, hvorfor siger vi 0, 00039? er det for at for det i mol? fordi det er i mL


Brugbart svar (0)

Svar #14
09. februar 2014 af mathon


                       0,39 mL = 0,00039 L


Svar #15
09. februar 2014 af HFNU (Slettet)

Ok tak:) kan det passe at resultatet af stykket skal være 0,000039?


Skriv et svar til: Mol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.