Matematik

Højden af en trekant

07. februar 2014 af turisten (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan finder jeg højden af en trekant ABC når jeg ved at AB er 13 cm og skal finde AC og BC. Det skal lige siges at den er retvinklet


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2014 af mathon

…du må have en oplysning mere.


Svar #2
07. februar 2014 af turisten (Slettet)

Nope, det var kun det vi fik at vide


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2014 af 012343210

For at have en specifik trekant skal man kende 3 oplysninger om den (sidelænger eller vinkler). Da du kun har 2, kan du ikke finde en specifik trekant. Du er derfor nød til at definere en længde eller vinkel og så gå videre med det, hvis der ikke står andet i opgaven.

Højden kunne findes i intervallet 0 til 13 cm. Da højden aldrig vil kune blive større end den mindste af kateterne. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. februar 2014 af PeterValberg

det er hypotenusen (c), du kender |AB| = 13

En mulig retvinklet trekant, der opfylder det, er én, hvor kateterne er henholdsvis 5 og 12 

men der vil i princippet være mange retvinklede trekanter, der opfylder det,
idet det eneste, du ved er:

C = 90º  og der skal gælde, at 132 = |AC|2 + |BC|2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

For at finde højden i den retvinklede trekant er det tilstrækkeligt (ud over de allerede givne oplysninger) at kende trekantens areal. For at finde kateternes længder, skal man kende en af de spidse vinkler, eller længden af en katetes projektion på hypotenusen.

Da trekanten er retvinklet, ligger punktet C (vinkelspidsen for den rette vinkel) på en halvcirkel med hypotenusen AB som diameter. Højden i den retvinklede trekant kan derfor aldrig blive længere en det halve af hypotenusens længde, dvs:

                                          h ≤ c/2 .

Højden er mellemproportional mellem de to stykker, hvori den deler hypotenusen.


Skriv et svar til: Højden af en trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.