Matematik

Vektorregning bestem værdien af t

07. februar 2014 af mulleJ1995 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har lidt problemer med opgave b, da jeg ikke helt ved hvordan jeg skal girbe den an.

Vedhæftet som fil

Vedhæftet fil: Vektorer.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2014 af mathon

                      

                        Apar = | det(a,c) |  =  | âc | = | [-3,2] • [t,2t-1] | = 10

                        | -3t + 2(2t-1) | = 10                   

                        | -3t + 4t - 2 | = 10  

                         t - 2 = ±10    

                         t ∈ {-8,12}

                                  
                                   


Svar #2
07. februar 2014 af mulleJ1995 (Slettet)

Forstår ikke helt løsningen burde den ikke bare give 12?


Svar #3
07. februar 2014 af mulleJ1995 (Slettet)

Er det fordi at 10=I-10I eller?

& hvad betyder t egentligt hvis man skal forklare det den her sammnehæng?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. februar 2014 af mathon

                               Vektorer.png

                                              Genlæs de to nederste linjer.


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. februar 2014 af mathon

      Vektorerne
                            a = [2;3] og c1 = [-8;-17]
              og
                            a = [2;3] og c2 = [12;23]

       udspænder et parallellogram med arealet 10.


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Vektoren c er stedvektor for punkterne på den rette linie, der har parameterfremstillingen

           [x;y] = [0;-1] + t·[1;2] , t ∈ R .

For 2 forskellige værdier af t vil vektoren c sammen med vektoren a udspænde et parallelogram, der har arealet 10.


Skriv et svar til: Vektorregning bestem værdien af t

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.