Matematik

2 ligninger med 2 ubekendte

07. februar 2014 af VERN - Niveau: B-niveau

Jeg har følgende ligninger:

-3x+7y=19 og 3x+2y=17

De skal løses med "lige store koeficienters metode" Jeg har prøvet flere gange, men jeg kan ikke få det samme som lommeregneren, er der en der vil skrive det op styk for styk.

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Ligningerne har allerede lige store koefficienter, men med modsat fortegn. Læg ligningerne sammen.

I:    -3x + 7y = 19
II:     3x +2y = 17
--------------------------
I+II:       9y = 36

Løs nu ligningen i y, indsæt den fundne værdi for y i en af de oprindelige ligninger, og bestem x. Gør prøve til sidst.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. februar 2014 af mathon

     I:   -3x+7y=19
    II:   3x+2y=17               adder I og II

             9y = 36
             y = 4                    som indsat i II
giver
            3x + 2·4 = 17
            3x + 8 = 17
            3x = 9
            x = 3


Svar #3
08. februar 2014 af VERN

Jeg trækkede de 2 ligninger fra hinanden, men fordi de har modsat fortegn kan de jo ligges sammen - giver god mening.
 


Skriv et svar til: 2 ligninger med 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.