Matematik

(2x - 8)(x + 4) = 2x² - (3x + 5)6

08. februar 2014 af lottebc1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg og en ven kan ikke lige finde løsningen på denne.

Nogen der evt kan give et bud og en forklaring? Jeg har aldrig prøvet at regne med potenser før, men ved at man ikke kan sætte et x og x^2 sammen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Gang parenteserne ud på venstre og højre side og saml alle led på venstre side. Leddene med x2 forsvinder ud mod hinanden.


Svar #2
08. februar 2014 af lottebc1 (Slettet)

Dvs:


2x^2 + 8x - 8x - 32 = 2x^2 - 8x * 6

2x^2 + 8x - 8x - 32 - 2x^2 + 48x = 0
48x - 32 = 0

48x = 32

???
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej. Højresiden er ikke korrekt. Du beregner ikke -(3x+5)·6 korrekt.  Hvert led skal ganges med -6. Du kan ikke lægge 2x+5 sammen til 8x.


Svar #4
08. februar 2014 af lottebc1 (Slettet)

altså dvs at højre side skal beregnes -6*(-3) + -6 * 5 ?


Svar #5
08. februar 2014 af lottebc1 (Slettet)

Dette er hvad jeg fik det til:

(2x - 8)(x + 4) = 2x² - (3x + 5)6

2x2 + 8x - 8x - 32 = 2x2   18x - 30

2x2 + 8x - 8x - 32 - 2x2 + 18x + 30 = 0

18x - 2 = 0

18x = 2

X = 18 : 2

X = 9


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det sidste er ikke løst korrekt. Det er korrekt, at

18x = 2 .

Løs nu dette korrekt ved at dividere med 18 på hver side.


Svar #7
08. februar 2014 af lottebc1 (Slettet)

x = 1 /9 :-D


 


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja.


Svar #9
08. februar 2014 af lottebc1 (Slettet)

super! TAK


Skriv et svar til: (2x - 8)(x + 4) = 2x² - (3x + 5)6

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.