Matematik

omregning fra polær til rektangulær kordinater??

09. februar 2014 af joeeey (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej Alle :D 

Jeg skal omregne fra polær til rektangulær kordinater og jeg synes ikke helt jeg kan komme igang med den her: 

a) |z| = 2 og arg(z) = pi/3

b) |z| = 1 og arg(z) = pi/3


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. februar 2014 af PeterValberg

|z|·cos(φ) + i |z|·sin(φ)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
09. februar 2014 af joeeey (Slettet)

tak for det hurtige svar men hvordan finder jeg vinklen φ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. februar 2014 af PeterValberg

den har du allerede arg(z) er vinklen (målt i radianer i dit tilfælde)

arg er en forkortelse for argumentet (aka. vinklen)

se [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. februar 2014 af mathon

     a)
                        z = 2•(cos(π/3) + i•sin(π/3)) = 2cos(π/3) + i•2sin(π/3) = 1 + i·√(3)

                       

                     


Svar #5
09. februar 2014 af joeeey (Slettet)

b)                      |z| = 1 og arg(z) = pi/3

             formel:  z = |z|·cos(φ) + i |z|·sin(φ)

          indsætter  = 1·cos(π/3) + i·1·sin(π/3)

regnet i program  = 1/2+(1/2I)*√(3) ??

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: omregning fra polær til rektangulær kordinater??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.