Matematik

Kvadratsætninger

09. februar 2014 af nansk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogle der kan hjælpe med hvordan man udregner disse kvadratsætninger? Tak!

a. (a+6)2  

b. (3-2b)2

c. (x+2y)(x-2y)

A2. Reducer udtrykkene:

a. 2+3(s+1) – 4(2-s)

b. x2 * x3 * x-1


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt de kendte kvadratsætninger

(a+b)2 = a2 + 2ab + b2 , og

(a+b)(a-b) = a2 - b2 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. februar 2014 af RachaelN (Slettet)

Kvadratet på en toleddet størrelse er lig med kvadratet på første led + kvadratet på andet led +/- det dobbelte produkt (afhængig af fortegnet i parentesen)

Fx.

a. (a+6)2=a2+62+(2*a*6)=a2+36+12a

Prøv nu med b og c. I c skal du bruge en anden kvadratsætning som lyder: summen af to tal gange differensen af de samme to tal er lig med kvadratet af det første led minus kvadratet af det andet led.

i a. skal du bare bruge de regneregler du kender for parenteser og til at reducere.

i b. Hvis opgaven er at reducere følgende udtryk:

x2*x3*x-1=x6-1 ud fra potensregnereglerne.

Men hvis du mener, at udtrykket er 

x2*x3*x-1= x2+3-1=x4

Prøv lige at læse op på potensregneregler, kvadratsætninger og lav en masse opgave, hvor man skal reducere, for det er fundamentet inden for matematik :-) 

God fornøjelse

PS: Husk at opskrive opgaverne ordentligt herinde, så vi ikke spilder hinandens tid og folk får den nødvendige hjælp :-) 


Skriv et svar til: Kvadratsætninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.