Fysik

Mekanik, snorkraft i hængekøje

10. februar 2014 af CABAL2004 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har lidt problemer med denne:

Figuren viser en mand liggende i en hængekøge. Den samlede vægt af mand og køje er 85 kg. vinklen v i figuren er 15 grader(ift vandret), og den vinkel er selvfølgelig i begge ender af hængekøjen.

a) hvor stor er den resulterende kraft på manden?
Fres = m * a * cos(vinkel) = 85kg * 9,82 m/s^2 * cos(15) = 806.25 N

b) beregn snorkraften

Er der nogen der kan fortælle hvordan jeg skal gøre dette? Ville det være det samme som trækkraften,
som set i andre opgaver:)

Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Se https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=487346 .

(Interessant staveform for hængekøje, der synes at gå igen i opgavetrådene).


Skriv et svar til: Mekanik, snorkraft i hængekøje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.