Fysik

resulterende kraft, snorkraft

17. marts 2008 af Camilloo (Slettet)
Jeg har kigget længe på en opgave, som jeg har problems med. (og den figur der henvises til, ved jeg egentlig ikke hvordan jeg kan få vist på denne side, så I kan se med.):

Figuren viser en mand liggende i en hængekøge. Den samlede vægt af mand og køje er 85 kg. vinklen v i figuren er 15 grader.

a) hvor stor er den resulterende kraft på manden?
Fres=m*a=85kg*9,82 m/s^2=834,7 N

b) beregn snorkraften og tegn et kraftdiagram der viser størrelse og retnng af de kræfter der virker på manden. (Husk at overveje med hvor mange betydende vifre favit skal angives).

Er i tvivl om denne opgave

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2008 af mathon

snorkraft til begge sider
vinklen med lodret(180°-2*15°)/2 = 180°/2 = 75°

F_snor = 0,5*(m*g*cos(75°)) = 0,5*((834,7 N)*cos(75°))

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. marts 2008 af mathon

180°/2 = 75° --> 150°/2 = 75°

Svar #3
17. marts 2008 af Camilloo (Slettet)

ok. Så det vil sige at min resulterende kraft er korrekt bestemt?
og hvorfor er det lige vi skal dividere med to. Jeg kan godt se at der er snorkraft på begge sider, men hvorfor kan man ikke lige anvende 15 grader, da det er vinklen?

Svar #4
17. marts 2008 af Camilloo (Slettet)

Og Fsnor får jeg til 108 N.

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. marts 2008 af mathon

...jeg har jo ikke set tegningen, men har svært ved at forestille mig en vinkel på 15° med lodret, da det giver en "vanskabt" ryg...:-)

Svar #6
17. marts 2008 af Camilloo (Slettet)

:) ok.. der har du ret..

Mathon, jeg har tidligere i et andet indlæg "Bungee jump: Fjederkonstant,.." bedt om hjælp.. Der har du bl.a. svaret..
Har du mulighed for at se mine svar igennem i den..

Brugbart svar (0)

Svar #7
18. marts 2008 af mathon

#6
se tilføjelsen
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=486901


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. maj 2008 af MWinkler (Slettet)

Den resulterende kraft må vel være nul, eftersom det ikke er en accelereret bevægelse?

Skriv et svar til: resulterende kraft, snorkraft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.