Matematik

En smule forvirret.

10. februar 2014 af AskTheAfghan - Niveau: Universitet/Videregående

Finn relasjonen mellom sirkulasjonen og virvlingen til vektorfeltet.
Jeg har bestemt begge to til vektorfeltet. Her er v = (-ay, ax, 0). 

   Virvlingen: ∇×v = (0, 0, 2a). 

   Sirkulasjonen: ΔC = 2aΔxΔy.

Så forholdet imellem tallet ΔC og vektoren ∇×v ved jeg ikke hvordan man gør. Hvis der havde stået forholdet imellem ΔC og ∇•v, er det let nok for mig at beregne det.


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Relasjonen skal oversættes til sammenhængen, ikke til forholdet (ligesom på engelsk).


Svar #2
10. februar 2014 af AskTheAfghan

Hmm. Hvordan vil du svare på denne opgave? Kan man så godt svare, at den ene værdi (∇×v) er en vektor mens den anden værdi (ΔC) er et tal?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvordan er cirkulationen defineret her? Det er normalt et linieintegral langs en lukket kurve.


Svar #4
11. februar 2014 af AskTheAfghan

#3

Cirkulationen er defineret ved linjeintegralet 

Hvad er det helt præcis man kan svare på sådan en opgave? Er det at udtrykke hvad disse værdier betyder, eller?


Skriv et svar til: En smule forvirret.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.