Matematik

vektor

21. november 2005 af Sampairo (Slettet)
vektor a=(t+4,4t-6)
bestem de værdier af t, for hvilke længden af vektor a= kvdr34


Jeg kan ikke huske fremgangsmåden

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Længden er en vektor (a,b) i R^2 er givet ved

(a^2 + b^2)^(1/2)

og så er det "bare" at løse den andengradslinging i t, der fremkommer.

Svar #2
21. november 2005 af Sampairo (Slettet)

Kan det så passe at 2-gradsligningen hedder 5t^2-54=0?

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Jeg får

17t^2 - 40t - 18 = 0

men kan da sagtens være, at jeg har regnet forkert.

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. november 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#2:
Som tjek kan du jo løse ligningen, og indsætte de fundne værdier og se, om du får det rigtige resultat.

Svar #5
21. november 2005 af Sampairo (Slettet)

Jeg kan ikke se hvordan du kan få det resultat...kan du ikke give nogle mellemregninger?

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. november 2005 af Kvika (Slettet)

Jeg indsætter vektorens koordinater i formlen for en vektors længde:

|a|^2=(t+4)^2+(4t-6)^2=34
t^2+16+8t+16t^2+36-48t-34=0
17t^2+18-40t=0

Jeg regner 2. gradsligningen og får
d=(-40)^2-(4*17*18)=376

t=(-(-40)+sqrt(376))/(2*17)=1,747 v
t=(-(-40)-sqrt(376))/(2*17)=0,606

/Kvika

Skriv et svar til: vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.