Kemi

MOL

11. februar 2014 af Mulii (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har lidt problemer med dette

hvor meget skal man afveje af følgende stoffer for at få stofmængden 0.5 mol af 

Cu

CaCO3

C20H24N202


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2014 af Heptan

Du skal bruge formlen m = n * M

hvor M er summen af de molare masser af grundstofferne. De kan aflæses i det periodiske system. n er 0,5 mol.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. februar 2014 af mathon

0,5 mol:
                     Cu:                       (0,5 mol) · (63,546 g/mol) = 31,773 g

                     CaCO3:                (0,5 mol) · (sum({1,1,3}*{40.078,12.011,15.999}) g/mol) = 50,043 g

                     C20H24N2O2:        (0,5 mol) · (sum({20,24,2,2}*{12.011,1.008,14.007,15.999}) g/mol) = 162,212 g


Svar #3
11. februar 2014 af Mulii (Slettet)

Tak for svaret ;) 


Skriv et svar til: MOL

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.