Matematik

Matematik hjælp til min opgave det haster :)

11. februar 2014 af mikkelseb (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej jeg har brug for hjælp med min opgave har brugt flere timer på at løse opgave 3,3 og 3,4 man kan ikke finde ud af det? Nogen der ved hvordan man løser den og hvad svaret er :) ?

Klik på den vedhæftede fil så kan du se opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2014 af Christianos (Slettet)

Du ved at igloen er 7,5 m i omkreds.

Du ved at hver isblok er 60 cm bred.

750 cm / 60 cm = 12,5 isblokke.

Indvendigt rumfang:


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. februar 2014 af Christianos (Slettet)

Indvendigt rumfang: Du ved at den fulde diameter er 2·140 cm = 280 cm.

Derudover har du 2·40 cm væg.

Dermed er din indre diameter  280-80=200cm

Indre radius: 200/2=100 cm.

Beregn kuglens rumfang:(4/3)·π·r3 og divider det med to da der er tale om en halvkugle.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det er opgivet, at den indvendige radius er r = 1,4 m. Igloens indre omkreds er da

O = 2·π·r = 8,80 m .

Antallet af isblokke er da

n = 880 cm / 60 cm = 14,67

dvs højst 15 isblokke.

Igloens indvendige rumfang er da

V = (1/2)·(4π/3)·r3 = (2π/3)·r3 ≈ 5,75 m3

hvor r = 1,4 m er den indvendige radius i halvkuglen.


Skriv et svar til: Matematik hjælp til min opgave det haster :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.