Matematik

Generel løsning til differentialligning af 1. orden

11. februar 2014 af Victorfigu (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey! 

Jeg har brug for noget hjælp til følgende opgave: 

Find alle løsninger til differentialligningen: y'(t)=2t*et^2

Jeg har her tænkt på at gøre følgende: Integerere udtrykket i højre side af ligningen for at få løsningen, men er usikker på om jeg har fået det rigtige resultat pga, jeg er dårlig til at løse sådan noget i hånden. Nogle der kan hjælpe? På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det er en specielt simpel differentialligning, da den kun indeholder y'(t). Bestem samtlig stamfunktioner til funktionen på højre side. Benyt substitutionen u = t2 , du = 2t dt .


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Substitutionen i #1 skal være u = t2 , du = 2t dt


Svar #3
12. februar 2014 af Victorfigu (Slettet)

Så alle løsningerne bliver efter integreringen t2+2tdt+C?

Så vidt jeg husker forbliver ex det samme uanset om man integrerer det eller differentierer det?

Tak for svaret!


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej, det er ikke korrekt. Samtlige løsninger er, ved benyttelse af den angivne substitution i integralet,

y(t) = ∫ 2t·et^2 dt = ∫ eu du = eu + c = et^2 + c   (c er en arbitrær konstant).


Skriv et svar til: Generel løsning til differentialligning af 1. orden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.