Matematik

Hvordan finder man skærings punkt i et kordinatsystem i excel

11. februar 2014 af lp4654 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hvordan finder man skærings punkt i et kordinatsystem i excel  på vedhæftet fil kan i se der er 3 skærings punkter. men hvordan kan jeg se det direkte skæringspunkt i excel ?

se vedhæftet fil...

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt liniernes forskrifter til at beregne skæringspunkternes koordinater.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. februar 2014 af Christianos (Slettet)

Der er tre skæringspunkter:

f(x)=g(x)

g(x)=h(x)

f(x)=h(x)

Vælg hver linje, højreklik og vælg "Show equation on graph" (kan ikke huske den danske vending for det).

Sæt derefter de lineære funktioner lig hinanden som beskrevet ovenfor. Når du gør det, finder du skæringspunkterne.

Hvis det går helt galt så kan du jo aflæse skæringspunkterne. 


Skriv et svar til: Hvordan finder man skærings punkt i et kordinatsystem i excel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.