Kemi

Begreber : pKs og pKb

12. februar 2014 af anym (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der gider mig at forklare hvad pKs og pKb for pH  betyder, altså hvad står pKs og pKb for?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2014 af mathon


                                               pKs = -log(Ks)

         Jo mindre pKs desto stærkere syre

                                               pKb = -log(Kb)

         Jo mindre pKb desto stærkere base


Svar #2
12. februar 2014 af anym (Slettet)

Tak, men jeg har brug for ord, altså yderligere forklaring


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. februar 2014 af mathon


                                    …det kan du læse i din kemibog.
 


Svar #4
12. februar 2014 af anym (Slettet)

Kan du forklare mig lidt om logaritme indenfor kemi, for jeg forstår det slet ikke. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. februar 2014 af mathon

i sur opløsning
                              [H3O+] = a·10-\frac{}{}n       1,0 ≤ a < 10     og  n ∈ No

                              pH = -log(a·10-n) = -(log(a) + log(10-n)) = -(log(a) - n) = n - log(a)

     jo mere sur dvs jo større [H3O+] desto mindre n
     og dermed mindre n - log(a) (a betyder selvfølgelig også lidt men især n)

     Kort:
                Jo større [H3O+] desto mindre pH.
                     


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. februar 2014 af mathon

i basisk opløsning
                              [OH-] = a·10-\frac{}{}n       1,0 ≤ a < 10     og  n ∈ No

                              pOH = -log(a·10-n) = -(log(a) + log(10-n)) = -(log(a) - n) = n - log(a)

     jo mere basisk dvs jo større [OH-] desto mindre n
     og dermed mindre n - log(a) (a betyder selvfølgelig også lidt men især n)

     Kort:
                Jo større [OH-] desto mindre pOH.

     Ved 25°C:

                  pH + pOH = 14

                  pOH = 14 - pH


Skriv et svar til: Begreber : pKs og pKb

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.