Fysik

Fysik - bølgelængde, gitterkonstant, Interferens HJÆLP

14. februar 2014 af Dian123 - Niveau: C-niveau

Hejsa

Jeg er virkelig elendig til fysik men har besluttet mig for at gøre noget ved det og tage gode noter (især) til det jeg er værst til.. der er tre emner jeg er meget i tvivl om 

1. HVAD er interferens? Hvad bruges det til ? De der begreber forstår jeg ik (bølgetop, amplitude osv..) Nogen der kan forklare det mest grundlæggende og er der ligninger til det ?

2. Er disse her ligninger omkring bølgelængder korrekte?

V = lambda / frekvens

Frekvenst = v / lambda

Lambda = v/ frekvens

3. Hvad er gitterkonstant for noget? Jeg forstår OVERHOVED ikke ligningen (den der tan = b/a tror jeg) osv. kan i give et eksempel på hvordan man bruger den? Jeg er dårligst til det her så det kunne være dejligt med en masse detaljer..

Det skal lige siges at i MEGET gerne må skrive svarene på så enkelt et sprog som muligt da jeg har meget svært ved at forstå/lære fysik og det skal være virkelig enkelt og detaljeret inden jeg kan se sammenhængen.. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2014 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvad er din egen forståelse af bølgetop, amplitude og interferens?

2. Overvej enhederne på størrelserne, som symbolerne dækker over. Der er to af de tre, der er rigtige.

3. Gitterkonstanten fortæller noget om det optiske gitter og kun det. Der må i din fysikbog stå, hvad det mere specifikt fortæller.

Alt det med tan = b/a hører nok til i en laboratorieøvelse, som I har lavet.


Svar #2
17. februar 2014 af Dian123

#1

Det hjalp ikk særlig meget for jeg forstr det stadig ikk.. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. februar 2014 af Jerslev (Slettet)

#2: Hvor hopper forståelsen af?


Svar #4
18. februar 2014 af Dian123

#3

Det gør den lige til at starte med, fordi jeg er så uintelligent at jeg skal helt i dybden med alt inden jeg føler at jeg forstår det hele.. Hvilken af ligningerne til bølgelængde er forkert og hvorfor ? Og jeg har absolut ikke forstand på gitterligningen og aner ikke hvilke værdier man skal kende for at indsætte i ligningen, og hvordan man bruger den.

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. februar 2014 af Jerslev (Slettet)

#4: Så er det nok desværre i gang med din fysikbog. Der må fremgå en udledning af gitterligningen.

Med hensyn til ligningerne for bølgelængde kan du overveje enhederne for at finde den formel, der er korrekt.


Svar #6
20. februar 2014 af Dian123

#5
Nu har jeg været i gennem kapitlet med gitterkonstant osv men der står simpelthen ikk helt nøjagtigt hvordan man bruger ligningen og der er ikk et eneste eksempel...
Forresten til bølgelængde sagde du at en af ligningerne var forkert, hvilken er det?

Skriv et svar til: Fysik - bølgelængde, gitterkonstant, Interferens HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.