Matematik

Hjælp med en matematik opgave PLEASE !!!!!!

16. februar 2014 af 102938475 (Slettet) - Niveau: A-niveau
Hej har lige et problem med en matematik opgave og håber at I kan hjælpe mig.

Opgaven siger : Bestem det punkt på x-aksen, der ligger lige langt fra A(-2,1) og B(4,5)

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2014 af peter lind

Kald punktet der søges om for P(0,x) Brug afstandsformlen fra P til henholdsvis

A og B og sæt dem lig hinanden


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Punktet, der søges, er P(x,0), dvs. et punkt på x-aksen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det søgte punkt P ligger, hvor midtnormalen til linestykket AB skærer x-aksen. Midtnormalen til liniestykket AB er linien gennem AB's midtpunkt, der har vektoren AB som normalvektor.

AB's midtpunkt M bestemmes af

OM = (1/2)(OA + OB) = [1;3]

Vektoren AB = [6;4]

Ligning for midtnormalen:

6·(x - 1) + 4·(y - 3) = 0

Sæt y = 0 og bestem nu midtnormalens skæringspunkt med x-aksen.


Svar #4
18. februar 2014 af 102938475 (Slettet)

Mange tusind tak :)

Svar #5
18. februar 2014 af 102938475 (Slettet)

Har lige et spørgsmål til den første svar.
Hvordan gør jeg det som du siger ???????? Kan du måske ikke vise det, eller måske en anden som forstår det :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. februar 2014 af peter lind

#5   Der skulle stå P(x, 0) Kvadratet på afstanden fra P til A er (-2-x)2+(1-0)2   Find selv det tilsvarende udtryk for B. Det er nemmere at sætte kvadratet på afstandene lig hinanden


Svar #7
18. februar 2014 af 102938475 (Slettet)

Regner man det så som en ligning ?? : \

Brugbart svar (0)

Svar #8
18. februar 2014 af peter lind

ja


Skriv et svar til: Hjælp med en matematik opgave PLEASE !!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.