Matematik

komleks løsning til diff.ligning

17. februar 2014 af jwan20 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

hvordan findes alle komplekse løsninger til diff.ligningen eller va er metoden 

y^4+2y^2+y=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2014 af hesch (Slettet)

Det er en 4. grads ligning:

y4+2y2+y = (y3+2y+1)*y = 0       ( y = 0 er en løsning)

Find den reelle rod i  y3+2y+1 = 0      (Evt. Newtons metode)

Divider  (y-rod) op i (y3+2y+1). Kvotienten bliver et 2. grads polynomium, hvori du kan finde de sidste to rødder.


Svar #2
17. februar 2014 af jwan20 (Slettet)

det forstå jeg ikke. hvorfor laves den om til et 3 grads polynomie ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. februar 2014 af hesch (Slettet)

Det gør den fordi du ud fra nul-reglen kan se at y=0 er en rod.

Du dividerer nu ( y - rod ) op i y4 + 2y2 + y:

(y4 + 2y2 + y) / ( y - 0 ) =

(y4 + 2y2 + y) / y = y3 + 2y + 1

Sagt på en mere generel måde:

(y4 + 2y2 + y) = ( y - rod1 )( y - rod2 )( y - rod3 )( y - rod4 )


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. februar 2014 af hesch (Slettet)

Eksempel:  I  2. grads poolynomiet:

x2 - 3x + 2

kan du finde rødderne:   x = 1  ∧  x = 2       ( rod1 = 1   og rod2 = 2 )

( x - 1 ) ( x - 2 ) = x2 - 3x + 2


Skriv et svar til: komleks løsning til diff.ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.