Fysik

Udregning af en snorbølges bølgelængde

17. februar 2014 af PelleS (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey folkens! 

Forestil dig, at du med opstillingen på figuren frembringer en stående snorbølge med 3 buge. Længden af snoren er L = 1,25 m. Vibratoren svinger op og ned med frekvensen f = 40 Hz.

Beregn snorbølgens bølgelængde.
Beregn snorbølgens udbredelseshastighed.
Beregn bølgelængden, der svarer til snorens grundtone.
Beregn grundtonens frekvens.

Vil meget gerne have hjælp til denne opgave 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2014 af peter lind

Der er en halv bølgelængde mellem hver knude og mellem hver bug


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2014 af mathon

        
                                \small 3*\frac{\lambda }{2}=1,25 m

                                 \small \lambda = \left (\frac{2}{3} \right ) * \left \left (\frac{5}{4} \right m \right ) = \left ( \frac{5}{6} \right )m


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. februar 2014 af mathon

                                  \small v = \lambda * f

                                  \small v =\left ( \frac{5}{6} m\right ) * (40 s^-^1) = \frac{100}{3} m/s = 33,3 m/s


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. februar 2014 af mathon

                                 \small \frac{\lambda _g_r_u_n_d}{2} = L = 1,25\; m

                                 \small \lambda _g_r_u_n_d = 2*L = 2*(1,25\; m) = 2,50\; m


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. februar 2014 af mathon

                                \small f_o*\lambda_o \; = \; f_1*\lambda_1

                                \small f_o \; =\; \left ( \frac{\lambda _1}{\lambda _o} \right )*f_1

                                \small f_o \; =\: 2*\left ( \frac{1}{3} \right )*(40\; Hz)\: = \; 13,3\: Hz


Svar #6
25. februar 2014 af PelleS (Slettet)

Tusind tak for hjælpen! :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. januar 2020 af ty16

Hej Mathon. jeg står med den samme opgave, som du engang har svaret på her. -

Jeg forstår bare ikke i svar #3, hvor du for (5/6m) fra til at være tallet for lambda.. 

håber du måske kunne hjælpe mig her :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. januar 2020 af mathon

#7

                         \begin{array}{llll} \textup{snorb\o lgens}\\\textup{b\o lgel\ae ngde:}&3\cdot \frac{\lambda }{2}=L=1.25\; m\\\\&\lambda =\left ( 1.25\; m \right )\cdot \frac{2}{3}=0.8333\; m\\\\\\\textup{snorb\o lgens}\\\textup{udbredelseshastighed:}&v=\lambda \cdot f=\left ( 0.83\; m \right )\cdot \left ( 40\; \frac{1}{s} \right )=33.33\; \frac{m}{s}\\\\\\\textup{grundtonens}\\\textup{b\o lgel\ae ngde:}&L=\frac{1}{2}\cdot \lambda _o\\\\& \lambda _o=2\cdot L=2\cdot \left ( 1.25\; m \right )=2.50\; m\\\\\\\textup{grundtonens}\\\textup{frekvens:}&f_o=\frac{v}{\lambda _o}=\frac{33.33\; m\cdot s^{-1}}{2.50\; m }=13.33\; s^{-1}=13.33\; Hz \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. januar 2020 af ty16

Tusinde tak for hjælpen !! :D nu er jeg med.


Skriv et svar til: Udregning af en snorbølges bølgelængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.