Kemi

Stofmængdekoncentration og omregning til g/liter

18. februar 2014 af schooldude (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :-)

Jeg er igang med en kemirapport - ''Koncentration af syre i vin'', og har her et spørgsmål jeg ikke rigtig kan finde ud af:

1) Bestem stofmængdekoncentrationen af carboxylgrupper i vinen (vha. formlen c=n/V - har jeg regnet koncentrationen ud til 0,075 mol/L) 

2) Omregn koncentrationen til g vinsyre pr. liter - er meget i tvivl om, hvordan jeg gør dette?

Håber virkelig nogle kan hjælpe :P


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2014 af 012343210

C_g=C*Mw

Mw for vinsyre er: 150,087 g/mol


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2014 af mathon

                                             [vinsyre] = 0,075 M

                                             [carboxylgrupper] = 2 • [vinsyre] = 2 • (0,075 mol/L) = 0,150 M

   da vinsyre er en dicarboxylsyre


Skriv et svar til: Stofmængdekoncentration og omregning til g/liter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.