Matematik

bestem fremskrivningsfaktoren for h

19. februar 2014 af fabrine (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey. Jeg ved godt der er en anden tråd omkring dette spørgsmål, men jeg er i tvivl om, jeg har forstået det. 

Spørgsmålet lyder:

Tre eksponentialfunktioner f¸ g og h er givet ved

f(x) = 2^x

g(x) = 3^x

h(x) = f(x)/g(x)

Bestem fremskrivningsfaktoren for funktionen h.

Så må der vel gælde:

h(x)=f(x)/g(x)
-->
h(x)=3^x/2^x
-->
h(x)=(3/2)^x     (ved brug af potensregler)
-->
h(x)=(1,5)^x

Så konklusionen må altså være, at h's fremskrivningsfaktorer = (1,5)^x ???


Svar #1
19. februar 2014 af fabrine (Slettet)

Jeg har fundet ud af det! :) 


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. februar 2014 af mathon


                                   \small h(x) = \frac{f(x)}{g(x)} = \frac{2^x}{3^x} = \left ( \frac{2}{3} \right )^x

     hvoraf
                                   \small h(x+1) = \left ( \frac{2}{3} \right )^{x+1} = \left ( \frac{2}{3} \right )^{x}*\frac{2}{3} = h(x)*\frac{2}{3}

   hvorfor fremføringsfaktoren
   er
                                                       \small \frac{2}{3}
                                                         


Skriv et svar til: bestem fremskrivningsfaktoren for h

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.