Matematik

Potens sammenhæng. HAR BRUG FOR HJÆLP PLEASSSSEE

19. februar 2014 af NH123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

For en bestemt ype spær kan sammenhængen mellem tagets bredde og afstanden mellem spærene med god tilnærmelse beskrives ved modellen:

y=131,8*x-25,

hvor x er bredden (målt i meter), og y er afstanden mellem spærene (målt i meter)

a)bestemt afstanden mellem spærene for et 8,0 meter bredt tag??

hjælp?? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt x = 8 i udtrykket og beregn y.


Svar #3
19. februar 2014 af NH123 (Slettet)

kan det passe at det er 131 m??


Svar #4
19. februar 2014 af NH123 (Slettet)

Ja det er den opgave #2


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej, slet ikke. Beregn

y = 131,8 · 8-2,5


Svar #6
19. februar 2014 af NH123 (Slettet)

kan det så passe 0,72?? #5


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er tættere på, men dog ikke korrekt til 2 decimaler.


Svar #8
19. februar 2014 af NH123 (Slettet)

Kan det passe at i Opg 9b i dette eksamenssæt, skal man bruge renteformlen??

http://www.uvm.dk/Uddannelser/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF10/Proever%20og%20eksamen/Tidligere%20skriftlige%20opgavesaet%20stx%20og%20hf/100831_mat_C_hf2.ashx


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Man skal beregne

[ (y(1,25x) - y(x))/y(x) ] · 100%


Svar #10
19. februar 2014 af NH123 (Slettet)

#9

Kan jeg ikk få et link hvor det står på en mere overskulig måde??


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. februar 2014 af mathon

For en potensfunktion
gælder
                                             \small F_y = F_x

                                             \small 1+r_y = (1+r_x)^a
hvoraf for opgaven:
                                              \small 1+r_y = (1,25)^-^2^,^5 = 0,572433

                                              \small r_y = 0,572433-1 = -0,427597

                                              \small r_y = -42,8^{\circ}/_{\circ}

........................
Det er fuldstændig den samme beregning som i #9,
men noteret lidt anderledes.
 


Skriv et svar til: Potens sammenhæng. HAR BRUG FOR HJÆLP PLEASSSSEE

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.