Matematik

Spørgsmål vedrørende FSA Matematik Maj 2012

20. februar 2014 af TheHighSchooler (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej alle

Er der nogen der kan hjælpe mig med opg. 1.4 i problemregningssættet fra Maj 2012 - jeg har forsøgt mig lidt frem og tilbage, men hidtil har alle mine forsøg været forgæves.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Du må starte med at formulere opgavens ordlyd her.


Svar #2
20. februar 2014 af TheHighSchooler (Slettet)

Simon skal betale skat, hvis hans skattepligtige indkomst i 2012 bliver større end 32.200 kr.

Skattepligtig indkomst = årsløn - beskæftigelsesfradrag - arbejdsmarkedsbidrag

årsløn er løni et helt år

beskæftigelsesfradrag er 4,4 % af årslønnen

arbejdsmarkedsbidrag er 8 % af årslønnen

1.4 Undersøg, hvor stor Simons årsløn skal være, for at ahns skattepligtige indkomst bliver 32.200 kr.

- Her tænker jeg, at årslønnen må være højere end de 32.200 kr., men hvor stor summen helt præcist er, har jeg problemer med at komme frem til 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Kald årslønnen for Å og den skattepligtige indkomst for SI . Man har så

SI = Å - 0,044·Å - 0,08·Å = 0,876·Å .

Løs nu ligningen SI = 32200 og beregn Å .


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. februar 2014 af yasminadem (Slettet)

Hej :)

Fandt frem til at det var 36.692,8 kr.

Det jeg gjorde var, at jeg startede med at lægge beskæftigelsesbidrag og arbejdsmarkedsbidrag sammen, så jeg fik 12,4%. Derefter fandt jeg de 12,4% af de 32.200 kr. og lagde de 12,4% til de 32.000 kr. Hvilket blev til 36.192,8 kr. Dette var dog ikke tæt nok, så derfor lagde jeg yderligere 500 kr. til de 36.192,8 kr. 

Håber det hjalp ;D


Svar #5
20. februar 2014 af TheHighSchooler (Slettet)

Forstår ikke helt hvordan jeg skal regne den ud, og hvor får du 0,876 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Din fremgangsmåde lyder som gætterier og tilfældige tal, og dit resultat er ikke korrekt.

Når man trækker først 4,4% af årslønnen og bagefter 8% af årslønnen fra årslønnen, har man trukket i alt 12,4% af årslønnen fra, og man har da 100% - 12,4% = 87,6% = 0,876 af årslønnen tilbage. De 32200 kr svarer altså til 87,6 % af årslønnen. Find 1 % og derefter 100 % af årslønnen.


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. februar 2014 af yasminadem (Slettet)

:S

Ja, jeg gættede meget, men fandt da frem til noget :D


Svar #8
20. februar 2014 af TheHighSchooler (Slettet)

Andersen11, mange gange tak for svaret - utroligt at udregningen var så åbenlyst og enkelt, og at jeg så stadigvæk ikke kunne se den rette fremgangsmåde. 

yasminadem, også tak for dit svar. Dit foreslåede løsningsforslag var også det, som jeg fandt frem til i begyndelsen, men jeg tænkte, at resultatet ikke kunne være helt rigtigt.

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Som nævnt er resultatet i #4 ikke korrekt. Følg fremgangsmåden i #6.


Skriv et svar til: Spørgsmål vedrørende FSA Matematik Maj 2012

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.