Studievejledning

Skifte fra HF til STX eller HTX

22. februar 2014 af LadyMatwara (Slettet)

Jeg undrede mig over om at det var muligt at skifte fra HF til STX efter 6 måneder - eller mindre? Lidt ligesom i STX og HTX, hvor man kan vælge at skifte studieretning efter grundforløbet. Er det overhovedet muligt at skifte fra en HF uddannelse til HTX efter enkelte måneder? 

en anden ting.. Kan man skifte fra teknisk skole til HTX efter enkelte måneder? Jeg er egnet til gymnasiet, men er havnet i en situation, hvor jeg er kommet til at vælge den forkerte uddannelsessted.. Teknisk Skole. Så jeg sidder og undrer mig over om det er muligt at skifte fra en Teknisk Skole til et gymnasium.

Tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2014 af peter lind

I min tid var niveauet på HF væsentlig lavere end på det der i dag kaldes STX. Jeg ved ikke om dette stadig holder. Du må under alle omstændigheder regne med at man har lært noget andet på HF end på de andre retninger, så du vil være bagud i forhold til disse studieretninger. Rent umiddelbart vil jeg mene at du skal vente med at skifte til efter sommerferien. Snak evt. med en studievejleder.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. februar 2014 af ShinobiNoKami (Slettet)

Hvis du vælger at skifte til gymnasiet (HTX?) nu, så kan du desværre først starte til August, da det vil være for sent at hoppe ind nu. Dog syntes jeg ikke du skal lade dig skræmme af denne tanke. 

Der er et par stykker fra min nuværende klasse (1.G), som gik på eksempelvis HF eller HHX sidste år. De valgte så at droppe ud af denne uddannelse, og så herefter starte på HTX året efter.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2014 af MaibritG

Ift. teknisk skole, skal du vente et år, da det faglige niveau og studieordningerne ikke matcher hinanden. Det er no-go. Du burde dog kunne skifte fra en anden gymnasial uddannelse til HTX*, så længe at skiftet sker i grundforløbet (perioden fra august-december), og at der er plads til dig. Du skal dog være obs på, at et skift fra HF til HTX betyder at du er bagud afhængig af hvilke fag, du har på HF. Men forvent en ekstra arbejdsbyrde i minimum fagene teknologi, kommunikation/IT og evt. fysik og kemi. 

Første skridt er dog, at tage en snak med din studievejleder om det.

* Det samme gør sig gældende for STX og HHX

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Skriv et svar til: Skifte fra HF til STX eller HTX

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.