Matematik

Analytisk plangeometri

23. februar 2014 af ShinobiNoKami (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan løser jeg opgave 3?

Jeg har beregnet hældingen til 0,625 (tan(32)), men her går jeg så tabt.

Svarene på opgave 1 og 2:

1. (x-120)2+(y)2=1222

2. 240 og 169,705.

Vedhæftet fil: hvordan.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Pilene skal vel så følge linien med ligningen

y = tan(32º)·x


Svar #2
23. februar 2014 af ShinobiNoKami (Slettet)

Så der er ingen mulighed for at beregne skæringspunktet på y-aksen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Den skærer y-aksen i (0;0) .


Svar #4
23. februar 2014 af ShinobiNoKami (Slettet)

#3

#2

Den skærer y-aksen i (0;0) .

Sjovt at svaret i bogen siger y=tan(32º)x-75

Altså at den skærer y-aksen i (0;-75)

Dog forstår jeg ikke hvordan dette svar findes.


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det skyldes, at opgaven ikke er særlig præcist formuleret. De -75 er -120·tan(32º) .

Man skal tilsyneladende kigge på en ret linie med hældning tan(32º), der går gennem borgens centrum, ikke gennem koordinatsystemets begyndelsespunkt.


Svar #6
23. februar 2014 af ShinobiNoKami (Slettet)

#5

#4

Det skyldes, at opgaven ikke er særlig præcist formuleret. De -75 er -120·tan(32º) .

Man skal tilsyneladende kigge på en ret linie med hældning tan(32º), der går gennem borgens centrum, ikke gennem koordinatsystemets begyndelsespunkt.

Tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: Analytisk plangeometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.