Matematik

Løs ligningen f(x) = 0

23. februar 2014 af nelarsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens. Jeg har følgende problem, jeg skal løse ligningen f(x) = 0 udfra følgende funktion, jeg aner bare slet ikke hvordan?

f(x) = x4+2x3-11x2-12x+36


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2014 af mathon

         2 og -3 er rødder


Svar #2
23. februar 2014 af nelarsen (Slettet)

mathon jeg har aldrig oplevet at kunne forstå dine indlæg. de ryger lige igennem.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. februar 2014 af mathon

                                            …igennem hvad?


Svar #4
23. februar 2014 af nelarsen (Slettet)

Mit hovede :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. februar 2014 af mathon

                             Når α er rod i et polynomium p(x), er p(α) = 0,
                             og polynomiet har (x-α) som divisor.

I anvendelse:
                             (x4+2x3-11x2-12x+36) : (x-2) = x3 + 4x2 - 3x - 18
Da -3 også er rod
haves
                             (x-2)(x3 + 4x2 - 3x - 18) : (x+3) = (x-2)(x+3)(x2 + x - 6)

           Undersøg nu selv om  x2 + x - 6  har rødder.               


Svar #6
23. februar 2014 af nelarsen (Slettet)

Ja, ok. Jeg tror det er fordi du tager udgangspunkt i, at jeg har en større kendskab til matematiske begreber, hvilket jeg ikke har. Jeg ved knap nok noget om B-niveau matematik. Men tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. februar 2014 af mathon

      Løs nu 2.gradsligningen
                                                   x2 + x - 6 = 0     og   find de "sidste" rødder,


      hvis der skulle være et øjeblik uden gennemtræk i hovedet  :-)


Skriv et svar til: Løs ligningen f(x) = 0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.