Matematik

Fortolkning af B i en funktion

24. februar 2014 af TheFimbe (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej :)

En bil kører med konstant fart. Sammenhængen mellem den tilbagelagte vejstrækning s(målt i meter) og tiden t(målt i sekunder) er vist ved denne funktion: 

y=3.9928x*1.92847

Der skal gives en fortolkning af tallene a og b. Jeg ved at a er det antal meter, som bilen flytter sig pr. sek., men kan ikke funde ud af at tolke b. Nogen der kan hjælpe?? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2014 af peter lind

Hvad er a og b? Den funktion, du skrevtet op ser meget mærkelig ud. Har du skrevet den rigtig ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. februar 2014 af mathon

     skal der stå
                           s(t) = 1.92847•3.9928t  ?


Svar #3
24. februar 2014 af TheFimbe (Slettet)

funktion er nok ikk det rigtige ord, det er en ligning for en linje :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. februar 2014 af mathon

opererer du med
                                s(t) = 3.9928·t + 1.92847
                    eller
                                s(t) = 1.92847•3.9928t     ?


Svar #5
24. februar 2014 af TheFimbe (Slettet)

det første ;)


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. februar 2014 af mathon

            \small v(t) = \frac{\mathrm{ds} }{\mathrm{d} t} = 3,9928
                                                                                farten er altså \small 3,9928 \: m/s

til tidspunktet t = 0
            befinder bilen sig 1.92847 m fra 0-punktet.


Svar #7
24. februar 2014 af TheFimbe (Slettet)

a vidste jeg godt,

men ville man kunne sige det er forenden af bilen, altså det bare er bilens længde der bliver lagt til?

Altså at bilen er 1,92847 m lang, og derfor starter man der? :)

og tusind tak for hjælpen ;)


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. februar 2014 af mathon

Det var ikke utænkeligt.


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Bilens længde er næppe kendt med den nøjagtighed du antyder her (ca 10 μm ?).


Skriv et svar til: Fortolkning af B i en funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.