Matematik

udregning af potenser rigtigt?

25. februar 2014 af jwan20 (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg har følgende (1+i)+3/(1+i)4+6*(1+i)2+25

når jeg udregner for jeg i tællern 4i og i nævneren  for jeg 4i+12i+25 kan det passe??


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2014 af mathon

                     \small \left ( 1+i \right )^2= 1+2i-1 = 2i

                     \small \left ( 1+i \right )^4= \left (\left (1+i \right )^2 \right )^2 = \left ( 2i \right )^2=4*(-1))=-4

...........

                     \small 1+i+\frac{3}{-4}+6*\left ( 2i \right )+25=1+i-\frac{3}{4}+12i+25 =

                         \small \left (1-\frac{3}{4}+25 \right )+i\left (1+12 \right )=\frac{101}{4}+13i


Skriv et svar til: udregning af potenser rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.