Matematik

Reducering

26. februar 2014 af Manu0407 (Slettet) - Niveau: B-niveau

HEJ!

Er der nogle der kan forklarer mig hvad jeg skal gøre i følgende stykke??

3(p+q)2-6p(q-p)

Skal jeg først gange 3 ind eller skal jeg først reng (p+q)ud????


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2014 af Drunkmunky (Slettet)

Du kan som sådan ikke gange 3 ind, thi (3p+3q)2=9p2+9q2+18pq, hvorimod 3(p+q)2=3p2+3q2+6pq.


 


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2014 af Therk

Udvid først (p+q)2.

#1 3 kan sagtens ganges ind "først".

3(p+q)^2 = (3p+3q)(p+q).


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2014 af Alex4 (Slettet)

Hvis du vil gange den ind først skal du kun gange ind i det ene led (se svar #2). Jeg ville dog normalt løse kvadratsætningen først, og gange ind i resultatet af det.

3(p+ q2 + 2pq) - 6pq + 6p2 = 3p2 + 3q2 + 6pq - 6pq + 6p2 = 3q2 + 9p2


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.