Matematik

vinkler, koordinatsystem og ligninger

26. februar 2014 af Martin071197 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogle der kan hjælpe med matematikken, har 3 stk sprøgsmål jeg sidder lidt fast i

opg 1) Linjen 1 går i gennem (1,3) og danner en vinkel på 65 grader med x-aksen

Angiv milige ligninger for 1

opg 2) De rette linjer m og n er givet ved at m går gennem punktrerne (2,-3) og (0,-7), mens n har ligningen 3x-½y=2 

Bestem den spidse vinkel mellem m og n

opg 3) Linjen o går gennem (2,1), dannern en vinkel på 30 grader med y-aksen og har negativ hældning.

Undersøg om o går gennem (2+kvadrotroden af 3,-2)

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2014 af PeterValberg

Den rette linje har ligningen:

y=ax+b

Bestem hældningskoefficienten a som:

a=1\cdot \tan(65^{\circ})=\tan(65^{\circ})

Indsæt værdien for a samt det kendte punkts koordinater i linjens ligning
og bestem værdien for b

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2014 af PeterValberg

Bestem ligningen for linjen m vha. de to givne punkter 
se eventuelt her, hvordan du gør det [ LINK ]

Omskriv begge linjers ligninger til normalform

ax+by-c=0

Bestem vinklen mellem linjerne ved at bestemme vinklen mellem deres normalvektorer

se her hvordan [ LINK ]

se her hvordan du bestemmer linjernes normalvektorer [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2014 af PeterValberg

opg 3)

Bestem linjens ligning, som anvist i #1

Indsæt x-koordinaten for punktet (2+\sqrt{3};-2) i denne ligning
og se om det giver -2 (som er punktets y-koordinat)
Er det tilfældet, så ligger punktet på linjen 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
28. februar 2014 af Martin071197 (Slettet)

tak for det, det hjalp lidt på det


Skriv et svar til: vinkler, koordinatsystem og ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.