Fysik

Resistans :(

26. februar 2014 af mariax2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 5.1

Vi ser på en resistor med resistansen 100 Ω.

Beregn den effekt, der afsættes i resistoren, når strømmen gennem resistoren er 5,0 mA.
Beregn den effekt, der afsættes i resistoren, når spændingsfaldet over resistoren er 30,0 V.

Nogen der vil hjælpe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2014 af mathon

                                                      P = R * I^2


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2014 af mathon

                                                     P = \frac{U^2}{R}


Svar #3
26. februar 2014 af mariax2 (Slettet)

Er det så:

P = 100Ω/5,0mA2

og

P = 30,0V2/100Ω


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. februar 2014 af mathon

                  P=R{\color{Red} *}I^2 = \left ( 100\: \Omega \right )*\left ( 5,0*10^{-3}\: A \right )^2 =0,0025\: W


Svar #5
26. februar 2014 af mariax2 (Slettet)

Nårh ja, overså *

Men er den anden så rigtig? :D


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. februar 2014 af mathon

            P=\frac{U^2}{R} =\frac{\left (30,0\: V \right )^2}{100\: \Omega }=\frac{900\: V*\Omega *A}{100\: \Omega }=9\: V*A =9\: W


Svar #7
27. februar 2014 af mariax2 (Slettet)

ok tak! :D


Skriv et svar til: Resistans :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.