Matematik

geometri

26. februar 2014 af milla1997 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej nogen der kan hjælpe med den her opgave?

Du skal konstruere en trekant ABC, når der er givet følgende:

a) R = 2,5 cm     AC = 4 cm   ha = 3,5 cm.

b) r = 1 cm   A = 50°    AC = 4 cm.

c) A = 33°    hb = 2,5 cm     vA = 3,5 cm.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2014 af mathon

1)
                          \normal\frac{b}{\sin \left (B \right )} = 2R = 5

                         \normal\\B_1 = \sin^{-1} \left (0,8) = 53,13^{\circ}

                         \normal\180^{\circ} -B_1=180^{\circ} -53,13^{\circ}=126,87^{\circ}     som ikke er aktuel i denne opgave,
                                                                                                         da B også ligger i en retvinklet trekant.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2014 af SuneChr

# 0
Ved konstruktion af en trekant forstås at skabe trekanten med passer og lineal ud fra det givne.
Man kan ikke konstruere en vinkel på 33o .
Du mener vel, at man skal beregne de ukendte stykker i trekanterne?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

I konstruktionsopgaver er det tilladt at benytte en vinkelmåler til at afsætte en vinkel på for eksempel 50º eller 33º .


Skriv et svar til: geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.