Matematik

reducering … HJÆLP

27. februar 2014 af heeeeejjjj (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg er lost med reducering af dette: 

(p-2q)^2-4pq-(p-q)(p+q)

jeg har startet således

(p-2q)*(p-2q)-4pq=p^2-pq-pq+pq

(p-2q)*(p-q)-4pq=p^2-pq

p^2-pq-2pq+2q^2-4pq(p^2-pq)

... men kludrer og går i stå undervejs - hjælppp tak :( 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2014 af Drunkmunky (Slettet)

(p-2q)^2-4pq-(p-q)(p+q)=(p-2q)(p-2q)-4pq-(p-q)(p+q)
=p^2+4q^2-4pq-4pq-(p^2-qp+qp-q^2)
=p^2+4q^2-8pq-p^2+q^2
=5q^2-8pq


Svar #2
27. februar 2014 af heeeeejjjj (Slettet)

okay - så gik det jo allerede galt i starten... TAK! 


Skriv et svar til: reducering … HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.