Matematik

Betinget sandsynlighed i en graf

27. februar 2014 af crashh (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Givet grafen vist i vedhæftede billede, hvad er så sandsynligheden for få 'a'.

Ved at formlen for at finde a siger: (0.75 ∩ 0.5) / 0.5

Da jeg skal finde det fælles univers for de to ved at AND dem. Men det er netop i det her eksempel at jeg ikke kan gennemskue hvad fællesmængden er, fordi vi arbejder i en graf.

Tak for hjælpen.

Vedhæftet fil: Untitled.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Sandsynligheden for at komme til knudepunktet, hvorfra man kan komme videre til a, er 0,75 . I knudepunktet er sandsynligheden 0,5 for at komme til a. Sandsynligheden for at få a er da

P(a) = 0,75·0.5 .


Svar #2
27. februar 2014 af crashh (Slettet)

Men sandsynlighederne kan ikke ganges sammen ved hjælp af produktreglen, da de 0.5 ikke er uafhængelige fra de 0.75 sandsynlighed for at komme til det punkt i første omgang.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Sandsynlighederne i 2. række er netop betingede sandsynligheder, der forudsætter, at man er kommet til knudepunktet ovenover.


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Der gælder

P(A|B) = P(A∩B) / P(B)

og man kender P(A|B) = 0,5    og   P(B) = 0,75 , hvoraf man kan finde den ønskede sandsynlighed

P(A∩B) = P(A|B) · P(B) = 0,5 · 0,75 .


Svar #5
27. februar 2014 af crashh (Slettet)

Okay så forstår jeg hvad du mener. Tak for den uddybende forklaring! :)


Skriv et svar til: Betinget sandsynlighed i en graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.