Matematik

Stump vinkel (uden beregninger)

27. februar 2014 af 5520 (Slettet) - Niveau: C-niveau

I trekant ABC er:
Vinkel B = 20, Side a = 95, Side b = 35,5 Side c = 75

Gør (uden beregninger) rede for, at vinkel C ikke kan være stump.

Jeg kan ikke finde ud af hvordan jeg løser den, nogen som kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2014 af mathon

Overfor en en mindre side ligger en mindre vinkel. Altså må vinkel C være mindre end 20º og kan derfor ikke være stump.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det er en generel regel i en trekant, at der over for en større vinkel er en større side. Det fremgår, at siden a er større end siden c. Derfor er vinkel A større end vinkel C. Hvis C var en stump vinkel, ville vinkel A også være stump, og en trekant kan ikke have mere end 1 stump vinkel.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#1

Det er en forkert anvendelse af sætningen. Siden c er større end siden b, så vinkel C må være større end vinkel B, der er 20º.


Svar #4
28. februar 2014 af 5520 (Slettet)

Tak for svar!


Skriv et svar til: Stump vinkel (uden beregninger)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.