Fysik

Hjælp til Fysik!!!

28. februar 2014 af Elagozlu (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen har virkelig brug for hjælp til dette spørgsmål?

Noget lys, som har passeret en planet, mangler nogen bølgelængder, som er blevet absorberet af planetens atmosfære. Vi ved at blandt disse er fotoner med bølgelængderne: λ=122,0nm,  λ=103 nm,  λ= 656,3nm,  λ= 434 nm,  λ= 1875 nm.

Vi skal nu undersøge om planetens atmosfære består af brint.

Kan nogen evt. beregne en af dem, så jeg kan se hvordan det skal gøres?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2014 af peter lind

Du kan slå op i en tabel, hvilken bølgelængder der udsendes eller absorberes fra brint. Alternativt kan du beregne dem ved brug af Bohrs atommodel. Dernæst sammenligner du disse bølgelængder med det opgivne


Svar #2
28. februar 2014 af Elagozlu (Slettet)

Hej det har jeg beregnet til at være:

Bane n 1= -13,6 eV

Bane n 2 =-3,4 eV

Bane n 3 =-1,555 eV


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2014 af peter lind

 Find energiforskellen mellem kvantetal 1 og 2, 1 og 3 samt  2 og 3. beregn hvilken bølgelængde det svarer til og se om den er der på din liste


Svar #4
28. februar 2014 af Elagozlu (Slettet)

Jeg er ked af det, men jeg er desværre ikke helt med :(


Svar #5
28. februar 2014 af Elagozlu (Slettet)

kvantetal 1 og 2 = -10,2 eV

kvantetal 1 og 3=-12,045 eV

Kvantetal 2 og 3= -1,845eV

Kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. februar 2014 af peter lind

Det ser rimeligt ud

Find så bølgelængderne af ΔE = h*f = h*c/λ   h plancks konstant c lyshastigheden


Svar #7
28. februar 2014 af Elagozlu (Slettet)

Det får jeg til at blive

4.135 667 516 x 10^-15 eV*s * 299 792 458 m/s /122 = 1,016263877*10^-8


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. februar 2014 af peter lind

Så vidt jeg kan se beregner du i stedet en af energierne svarende til bølgelængderne i #0. Det kan du også godt. Så skal du bare se om det stemmer med en af de fundne energiforskelle i #5.

Du skal også undersøge de andre muligheder.


Svar #9
28. februar 2014 af Elagozlu (Slettet)

Jeg forstår ikke helt, hvad du mener:(


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. februar 2014 af peter lind

Hvad forstår du ikke ? Du må da vide hvad du har beregnet


Svar #11
28. februar 2014 af Elagozlu (Slettet)

Jeg forstår det godt nu:)


Brugbart svar (0)

Svar #12
28. februar 2014 af peter lind

fint


Skriv et svar til: Hjælp til Fysik!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.