Matematik

mat C hjælp!

01. marts 2014 af katrinelebæk (Slettet) - Niveau: C-niveau

goaften!

Der indsættes 5000 kr. i banken til en årlig rentefod på 1,6% med helårlig rentetilskrivning. 
Angiv forskriften for den funktion, der beskriver kapitalen som funktion af antallet af år efter indsættelsen af beløbet. 
Hvor mange år skal kapitalen stå, inden den er vokset til 7000 kr.?

-tak på forhånd ;-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. marts 2014 af SuneChr

1)           kn  =  5000·1,016n
2)      7000  = 5000·1,016n 


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. marts 2014 af peter lind

Brug kapitalformlen


Brugbart svar (2)

Svar #3
02. marts 2014 af mathon

                                             Kn = Ko·(1+r)n

                                             (1+r)n = (Kn/Ko)

                                             log(1+r)·n = log(Kn/Ko)

                                   n = log(Kn/Ko) / log(1+r)


Skriv et svar til: mat C hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.