Matematik

Keglestubs sidelængde

03. marts 2014 af TheGunner22 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvordan beregner man en keglestubs sidelængde?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det afhænger af de oplysninger, der er givet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. marts 2014 af Therk

ved pythagoras.


Svar #3
03. marts 2014 af TheGunner22 (Slettet)

H=8

R=8

r=5


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Så indsæt i udtrykket for s i #2.


Svar #5
03. marts 2014 af TheGunner22 (Slettet)

s= 8^2+(8-5)^2


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det er s2 , der er lig med den højreside.


Svar #7
03. marts 2014 af TheGunner22 (Slettet)

Okay, men hvad ville du så få "s"til, udfor de beregninger der er givet?


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Prøv selv at beregne s:

s2 = 82 + (8-5)2 = ...

s = ...


Skriv et svar til: Keglestubs sidelængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.