Matematik

ligninger

04. marts 2014 af nejjegerej (Slettet) - Niveau: 7. klasse

2x+9=47

x''i anden''=121

3*(-4)i anden

(-6)*(-5)-21=

please hjælp mig kan ikke finde ud ad dem


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2014 af mathon

                                       2x + 9 = 47                                   træk 9 fra på begge sider

                                       2x + 9 - 9 = 47 - 9

                                       2x = 38                                         divider med 2 på begge sider

                                       2x       38
                                      ----- = -----
                                        2        2

                                       x = 19


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. marts 2014 af hesch (Slettet)

1) 2x+9=47

Subtaher 9 på begge sider. Så har du x'er på den ene side og en konstant på dem anden.

Divider med 2 på begge sider. Så står der "x = ??".

2) Lær kvadrattabellen, eller prøv dig frem. Gæt en x-værdi og gang den med sig selv: Passer det ?

3+4)  Minus * minus = plus.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. marts 2014 af mathon

2)
          102 = 100    så en mulighed for x er i nærheden af 10
   da x • x = (-x) • (-x), er der også en negativ værdi.


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.