Matematik

Vende formel

04. marts 2014 af kalle09 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej hej.

Jeg sidder med en lille opgave hvor jeg gerne vil have vendt en formel rundt. Formlen hedder :

Q=M/3600*cp*(tud-tind)   det jeg så ønsker vide er hvad

tind=

Håber på der er som har tid til at hjælpe mig.

mange hilsner


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2014 af PeterValberg

Er det ?

Q=\frac{M}{3600\cdot cp\cdot (t_{ud}-t_{ind})}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. marts 2014 af PeterValberg

I så fald, at det er :-)

multiplicer begge sider med (tud - tind)
divider begge sider med Q
Subtraher tud på begge sider
multiplicer begge sider med -1

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Formlen ligner noget med varmeenergi, masse, specifik varmefylde og temperaturændring, så mon ikke det oprindelige udtryk er

Q = (M/3600) · cp · (tud - tind)

Man isolerer tud - tind ved at dividere Q med (M/3600) · cp . Gang derefter med -1 og læg tud til på hver side.


Svar #4
05. marts 2014 af kalle09 (Slettet)

Ja det var lige præcis den, og har fået det vendt rundt nu så mange tak for hjælpen til jer begge


Skriv et svar til: Vende formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.