Matematik
hjælp til ......tangent til cirklen...!!!
02. november 2003 af
Alica (Slettet)
En cirkel har centrum i C(-1,-2) og linien y=-(1/2)x er tangent til cirklen.
Ligningen for cirklen skal bestemmes.
er det afstandsformeln som bruges,
d=(ax+b-y)/((kvadratrod)(a^2)-1)??
og hvordan er fremgangsmåden??
Ligningen for cirklen skal bestemmes.
er det afstandsformeln som bruges,
d=(ax+b-y)/((kvadratrod)(a^2)-1)??
og hvordan er fremgangsmåden??
Svar #1
02. november 2003 af darkseer (Slettet)
d = (-½ x -1 - 0)/((sq.root)(-½^2)-1)
så blir ligningen (x+1)^2+(y+2)^2=d
så blir ligningen (x+1)^2+(y+2)^2=d
Skriv et svar til: hjælp til ......tangent til cirklen...!!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
